На сьогоднішній день головним завданням для України і Китаю в двосторонній торгівлі є диверсифікація товарної структури експорту та імпорту, відкриття ринку КНР для більшої кількості українських продуктів.
Про це повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час засідання Підкомісії з питань співробітництва України та КНР, пише прес-служба Мінагропроду.
«Як показує І півріччя 2017 року ми маємо прогрес у двосторонній торгівлі. Китайський ринок відкрився для експорту замороженої яловичини, також збільшився експорт української молочної продукції, насіння олійних культур і горіхів. Але, незважаючи на масштаби економік обох країн і на можливості українського аграрного сектора, ще досить великий потенціал як для збільшення обсягів торгівлі, так і для двосторонніх проектів між українськими та китайськими компаніями », - зазначила Ольга Трофімцева.
Заступник міністра висловила надію на якнайшвидше підписання протоколів про соняшниковій шроті і буряковому макусі, з метою початку українського експорту даних продуктів на китайський ринок вже в 2018 р.
Також Ольга Трофімцева зазначила надзвичайну зацікавленість української сторони у відкритті ринку КНР для української черешні, продуктів з яєць, м'яса птиці, меду, продукції бджільництва, ріпаку, пшениці, лохини, сорго, яблук.
У свою чергу Юй Сіньжун повідомив, що китайська сторона зацікавлена в поглибленні співпраці в аграрній галузі і створення нових проектів співпраці.