Експертні зустрічі
Дата: 03.08.2017

Чернігівська область долучилася до експертних обговорень у вигляді відео конференції, що проходили 3 серпня 2017 року.  Цього разу темою зустрічі є «Удосконалення правового поля у сфері інструментів торговельного захисту: механізми антидемпінгових, антисубсидиційних та захисних розслідувань».  Ініціатором обговорень стало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Від нашої області участь в обговоренні взяли представники Департаменту економічного розвитку, Чернігівської митниці та ПрАТ Чернігівська фабрика «Берегиня».

Учасники мали змогу почути від розробників нових законопроектів про нововведення стосовно захисту національного товаровиробника від демпінгового імпорту, субсидованого імпорту, про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну. Міністерство, у свою чергу, почуло деякі коментарі від учасників з різних областей.

Представники областей зазначили, що всі пропозиції та зауваження до відповідних законопроектів в подальшому будуть надані Міністерству.

Ознайомитися з вищезазначеними проектами закону можна на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України: http://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&tag=docs_project