ЄС знизив мито на українське взуття до нуля
Дата: 25.07.2017

1-d0b5d0b2d180d0bed181d0bed18ed0b7-d0b5d181Євросоюз знизив мита на українську взутте до нуля. Про це заявила в ефірі 5 каналу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.

   "Ми отримали зниження мит до нуля з промислової продукції на взуття, де раніше середня мито було десь більше 10-14%. Українська взуття зараз досить конкурентна і ми бачимо те, що українська легка промисловість показує середньо високі показники приросту. Звичайно, значну частина ми зараз шиємо на отриманому сировину, коли ми фактично шиємо на замовлення іноземних брендів, але все більше українських компаній також починають шити те, що називається під private lable ", - повідомила Микольська.

   За її словами, вже зараз українським компаніям дають замовлення, визначають, як має виглядати товар, а українські компанії самостійно закуповують сировину, фурнітуру, шиють на території України і далі поставляють на ринок ЄС.

   4 липня Європейський парламент проголосував за надання Україні додаткових торгових преференцій на безмитний експорт деяких видів продукції. Згідно з рішенням, квоти на томати, пшеницю, кукурудзу і мед будуть збільшені, але не в тому обсязі, як раніше пропонувала Єврокомісія. Встановлено такі річні квоти: для томатів оброблених - 3 тис. Тонн, пшениці - 65 тис. Тонн, кукурудзи - 625 тис. Тонн, меду - 2,5 тис. Тонн. Преференції вводяться на строк до трьох років.

   17 липня Рада Європейського Союзу затвердила тимчасові торгові преференції для України.

Джерело