Представництво НАТО
Дата: 11.07.2017

28945Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України ІваннаКлимпуш-Цинцадзе та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відкрили нове приміщення Представництва НАТО в Україні.

Виступаючи на церемонії відкриття, І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що НАТО вперше у своїй історії створює подібне представництво саме в Україні – країні, яка має статус особливого партнера.Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що ця подія також має глибоке символічне значення, оскільки саме в ці дні Україна відкриває нову сторінку у відносинах з Північноатлантичним Альянсом. 8 червня Верховна Рада законодавчого закріпила мету набуття Україною членства в НАТО і тепер країна знову націлена на вступ в НАТО.

За її словами, вступ до НАТО не може вирішити всі безпекові проблеми України, і мова не йде про вступ до Альянсу просто сьогодні. Але, по-перше, інтеграція до НАТО – це один з найпотужніших факторів безпеки нашої країни, бо якщо хтось у світі і може сприяти прагненню України до збереження державного суверенітету і територіальної цілісності, то це лише нації, які мають з нами спільні цінності. А в сучасному світі не існує безпеки поза простором НАТО, поза процесом євроатлантичної інтеграції. По-друге, сам процес просування України на шляху до НАТО є потужним стимулом для перетворень в країні. Переведення сектору безпеки та оборони України на стандарти НАТО, виведення практичного галузевого співробітництва та політичного діалогу на стратегічний рівень, проведення цілеспрямованої та планомірної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо державної політики євроатлантичної інтеграції України  є пріоритетами України.

Єнс Столтенберг у свою чергу привітав Україну з такою подією та запевнив, що НАТО і надалі буде всеціло допомагати нашій країні. «Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність», – сказав він.

Довідково. Нове приміщення Представництва НАТО в Україні відкрилося за адресою вул. Сікорського, 4л . Офіс зв’язку НАТО та Центр інформації та документації НАТО.

Джерело