Торговий оборот України з Євросоюзом виріс майже на 22%
Дата: 05.07.2017

53315f6e7e033_image1Торговий оборот України з Європейським Союзом в першому кварталі 2017 року зріс на 21,6%, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

При цьому зростання українського експорту в ЄС за цей період склав 24,5%, а імпорт з ЄС зріс на 19,2%.

Також повідомляється, що в січні-квітні цього року значно зріс експорт української готової продукції в Європу - на 411 млн дол. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У товарній структурі експорту готової продукції лідирують плоский прокат з вуглецевої сталі (зростання на 68,9 млн дол.), Ізольовані проводи та кабелі (на 39,7 млн ​​дол.), Електричні водонагрівачі (на 36,3 млн дол.) І макуха (на 33,8 млн дол.).

Крім того, Україна почала поставляти в Європу 39 нових товарних позицій, які в січні-квітні принесли додатково 1 млн дол. експорту. При цьому 60,2% експорту нових товарних позицій склали самохідні бульдозери, екскаватори та труби.

«Уряд розглядає Угоду про асоціацію з ЄС як покажчик наших стратегічних реформ і має чіткий послідовний план конкретних кроків, які ми повинні зробити з метою максимального використання можливостей режиму вільної торгівлі з Євросоюзом», - прокоментувала результати зовнішньоекономічного співробітництва з ЄС торговий представник України Наталія Микольська.

Джерело