Провідні бізнес-асоціації та бази даних підприємств Литви
Дата: 30.06.2017

До уваги суб'єктів господарювання області  інформація щодо провідних бізнес-асоціацій Литви баз даних підприємств Литви та пошукових інтернет-ресурсів, які можуть використовуватись українськими підприємствами для пошуку ділових партнерів у Литві. 

baltic

Business-Baltics - експорт та імпорт у країнах Балтії, ресурс створений литовською компанією FCR Media Lietuva і на початку роботи був відомий як Business-Lithuania. Містить велику базу даних підприємств Литви, Латвії та Естонії, має версії на 6 мовах, у тому числі англійською і російською, дозволяє здійснювати пошук підприємств і компаній за напрямками діяльності, містить необхідні контактні дані, посилання на сайти підприємств тощо.

Контакти: +370 (5) 236 1073, saulius.vanagas@fcrmedia.com

balticexpoBalticexport.comПортал підтримки експорту, ресурс створений латвійською медійною компанією "Latvijas Tālrunis"  Містить  базу даних підприємств Литви, Латвії, Естонії, має англійську, російську та латиську версії, дозволяє здійснювати пошук підприємств і компаній за сферами економіки, містить необхідні контактні дані, посилання на сайти підприємств тощо.

 redakcija@balticexport.com

 

 export_and_invLithuanianexport&investmentsПортал підтримки торгового і інвестиційного співробітництва, ресурс створено у співпраці з порталом Balticexport.com та Конфедерацією промисловців Литви, містить велику базу даних підприємств Литви,  має англійську, російську, литовську та латиську версії, дозволяє здійснювати пошук підприємств і компаній за сферами економіки та деталізованими напрямками діяльності, містить необхідні контактні дані, посилання на сайти підприємств тощо, а також інформацію щодо умов ведення бізнесу у Литві.

expdatabEnterprise LithuaniaРесурс державної агенції сприяння бізнесу, містить пропозиції литовських і іноземних компаній (у тому числі українських) щодо торговельного, інвестиційного співробітництва, технічної та науково-дослідної кооперації, створення спільних підприємств тощо.

 

 

 

 

litar

LITAR - інформаційний портал Митної служби Литви щодо діючих імпортних тарифів та квот на імпорт у ЄС, Ресурс корисний для потенційних експортерів до Литви та інших країн ЄС, дозволяє отримати інформацію щодо обсягу ввізного мита, імпортних квот на товари, які походять з будь-якої країни світу, містить калькулятор обсягу податків при імпорті до ЄС конкретних товарів.

 

Інформація щодо провідних бізнес-асоціацій Литви

1.[1]Конфедерація промисловців Литви об’єднує 9 регіональних та 47 галузевих асоціацій, які представляють практично усі підгалузі литовської промисловості та продукцію, вироблену у Литві. Представляє і захищає інтереси підприємств у державних, громадських і міжнародних організаціях. Сприяє пошуку нових ринків, експорту, інвестиційному співробітництву, налагодженню тристороннього діалогу між бізнесом, державою та профспілками тощо. Тісно співпрацює з УСПП в рамках Українсько-Литовської Ділової Ради та через представництво УСПП у Брюсселі

Генеральний директор КПЛ Освальдас Чукшіс  тел. +370 5 243 10 67 sekretoriatas@lpk.lt

Директор Департаменту міжнародних зв’язків  Аушра Кеняусіте, моб. +370 69883626, ел. п. ausra.keniausyte@lpk.lt

Виконавчий директор Українсько-Литовської Ділової Ради Гєдрюс Грішка +37068748346

2Литовська бізнес-конфедерація - об’єднує 23 бізнес-асоціації та близько 3500 компаній, які працюють у сферах послуг, у т.ч. фінансово-банківських, торгівлі, високих технологій тощо. Виконує функції національного комітету Міжнародної торгової палати. Основне завдання – консолідація литовського бізнесу та створення конкурентного економічного середовища. Сприяє налагодженню міжнародних економічних зв’язків компаній

Генеральний директор Алгімантас Акстінас, тел. +370 5) 212 1111 . algimantas@lvk.lt

3Асоціація торгово-промислових і ремісничих палат Литви - об’єднує 5 регіональних ТПРП Литви, cприяє розвитку підприємництва, малого і середнього бізнесу, отримує пропозиції про співпрацю від іноземних компаній, сприяє пошуку партнерів серед іноземних компаній/ Асоціація уклала Угоду про співробітництво з ТПП України (23 жовтня 2014 р., м.Київ) Генеральний директор Рімантас Шідлаускас  +370 5 2612-102  info@chambers.lt

 

 

5Вільнюська торгово-промислова і реміснича палата - найбільша серед регіональних ТПРП. Має свої філії у м.Алітус та м.Уемерге. Надає широкий спектр інформаційно-консультаційних послуг іноземним підприємствам, по запитах компаній інформує про потенційних партнерів, приймає іноземні делегації, організує зустрічі, презентації тощо. Діє Угода про співробітництво Вільнюської ТПРП з Київською ТПП від 23.10.2015 р.

Президент Сігітас Леонавічюс  тел.. +3705315 78263 моб.+370698 37103 Vilnius@cci.lt info@traidenis.ltsl@traidenis.lt

С Леонавічюс у липні 2015 р. обраний Головою литовської частини Українсько-Литовської Ділової Ради, очолює литовську компанію «Трайденіс», яка опрацьовує низку проектів з біологічної очистки води в Україні.

6

Асоціація литовських торгових підприємств - об’єднує 20 зареєстрованих у Литві литовських і іноземних компаній роздрібної торгівлі. Сприяння розвитку оптової та роздрібної торгівлі у Литві.

Виконавчий директор Лауринас Вілімас, тел. +37052611158, моб.+370 686 56001

l.vilimas@lpia.lt, info@lpia.lt 

info@lietuvos-prekyba.lt

7Литовська асоціація біоенергетики «Litbioma» - об’єднує 53 виробників та постачальників твердого біопалива, біопалив них котлів та обладнання. Уклала трьохсторонню Угоду про співпрацю з УСПП та Біоенергетичною асоціацією України.

asociacija@biokuras.lt Віргініюс Раманаускас Тел..+37052195630, моб.+37065224949

Virginijus.ramanauskas@biokuras.lt

Інші бізнес-асоціації Литви

У Литві налічується понад близько 100 вузькоспеціалізованих бізнес-асоціацій, переважна більшість яких (47) входить до складу Конфедерації промисловців Литви (в основному об’єднують підприємства різних галузей промисловості, альтернативної та відновлювальної енергетики, транспорту тощо), або до складу Литовської бізнес-асоціації (об’єднує 23 бізнес-асоціації та близько 3500 компаній, які працюють у сферах послуг, у т.ч. фінансово-банківських, торгівлі, високих технологій тощо).

Контакти вузькоспеціалізованих бізнес-асоціацій розміщені на сайтах:

Конфедерації промисловців Литви

Литовської бізнес-асоціації

інформаційному ресурсі Balticexport.com:

інформаційному ресурсі Lithuanian export&investments