Щодо ввезення птиці до Держави Катар
Дата: 23.05.2017

flagofkatarМЗС Держави Катар з посиланням на Департамент тваринних ресурсів Міністерства муніципальних справ та екології інформує, що з урахуванням реєстрації випадків високопатогенного пташиного грипу в Україні (зокрема останній випадок зафіксовано 17.03.2017) Катаром була введена тимчасова заборона на імпорт птиці (продукції птахівництва) українського походження. яка діятиме до моменту підтвердження відсутності даного захворювання в Україні на сайті Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин.

Катарська сторона також інформує, що Державою Катар на постійній основі вживаються превентивні заходи з контролю щодо недопущення імпорту продукції птахівництва, що містить шкідливі для здоров'я бактерії та захворювання. Департамент тваринних ресурсів Міністерства муніципальних справ та екології ДК у своїй діяльності керується стандартами ОІЕ, виходячи з яких ним приймаються рішення щодо заборони або дозволу на ввезення на територію ДК живої птиці та продукції птахівництва.

Згідно з інформацією Катарської сторони, наразі відсутні будь-які обмеження на ввезення на територію ДК яловичини, баранини, козлятини або виробів із м'яса зазначених категорій тварин.