Україна отримала дозвіл на експорт яловичини в Китай
Дата: 23.05.2017

flag_chinaУкраїна і Китайська Народна Республіка підписали протокол ветеринарних вимог на експорт української яловичини в КНР.

Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства.

"Підписання протоколу ветеринарних вимог на експорт означає, що КНР визнає нашу державну систему контролю безпеки виробництва яловичини відповідної китайської. Але, щоб почати експорт, українські виробники повинні бути включені до реєстру авторизованих постачальників. Це відбувається за результатами додаткових перевірок з Китаю", - зазначив директор Ради з питань експорту продовольства Богдан Шаповал.

Оцінюючи тимчасові перспективи початку експорту яловичини в КНР, Богдан Шаповал зазначив, що це має статися найближчим часом.

"Українські виробники зацікавлені в постачаннях до Китаю, а китайські споживачі - в доступі до якісної і безпечної продукції. Не забувайте, що на ринку яловичини КНР значний дефіцит, в тому числі і в зв'язку з бразильським скандалом. Такі обставини можуть значно прискорити розвиток торгівлі з Україною ", - зазначив директор UFEB.

Також зазначається, що місія компетентного органу Китаю перевіряла відповідність вітчизняної системи контролю безпеки виробництва яловичини з 19 по 28 квітня. Рада з питань експорту продовольства здійснювала організацію візиту китайських інспекторів.

Джерело