Гомельський економічний форум
Дата: 22.05.2017

19 травня 2017 року у м.Гомель (Республіка Білорусь) розпочав свою роботу XIV Гомельський економічний форум. Цього року більше 700 учасників з 16 країн світу відвідали форум, серед них була й делегація Чернігівської області на чолі з заступником голови-керівником апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталією Романовою.

Під час Форуму Чернігівські делегати ознайомилися з виступами та доповідями заступника Прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашко, міністра економіки Республіки Білорусь, голови Гомельського обласного виконавчого комітету, Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні та іншими поважними гостями Форуму.

Також учасникам було представлено сучасні особливості економічних процесів в Білорусі, 155 інвестиційних пропозицій Гомельської області, а також можливості регіону щодо торговельно-економічного та культурно-туристичного співробітництва та перспективні напрямки розвитку.

З метою забезпечення більш ефективної співпраці ділових кіл, залучення коштів іноземних інвесторів друга частина форуму була сконцентрована в рамках роботи шести секцій, де був широко представлений інвестиційний потенціал Республіки Білорусь, зокрема, в агропромисловому комплексі; будівельному та житлово-комунальному комплексі; торгівлі та логістики; туризмі; малому бізнесі; інноваціях.

Також представники Чернігівщини мали змогу відвідати XVIII Міжнародну виставку «Весна в Гомелі». Цьогорічна виставка зайняла площу більше 5,3 тисячі квадратних метрів. Більше 300 підприємств та організацій з Білорусі представили на ній свої товари та послуги.