Україну запросили приєднатися до Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед
Дата: 18.05.2017

00000es471_191071139216 травня 2017 року Спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Конвенція Пан-Євро-Мед) на шостому засіданні ухвалив рішення офіційно запросити Україну приєднатися до Конвенції Пан-Євро-Мед.

 Приєднання до Конвенції Пан-Євро-Мед є частиною української євроінтеграції та відповідає плану Середньострокових дій Уряду до 2020 року. Україна розглядає участь у Конвенції Пан-Євро-Мед як рушійну силу створення додаткових можливостей для українського експорту та залучення українських товаровиробників до європейських та трансрегіональних ланцюгів створення доданої вартості.

   “Одним з інструментів задля розвитку українського експорту є приєднання до системи пан-євро-середземноморської кумуляції походження, більш відомої як Конвенція Пан-Євро-Мед. Тому, безперечно, ми сьогодні стали на крок ближчі до отримання статусу країни-учасниці Конвенції. Україна зможе забезпечити більш вигідні умови експорту українських товарів до країн-учасниць та, відповідно, розширити присутність української продукції на зовнішніх ринках”, - зазначила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - Торговий представник Наталія Микольська.

   Набуття Україною повноцінного членства передбачає низку подальших кроків згідно з Дорожньою картою дій для приєднання до Конвенції Пан-Євро-Мед. Подальші процедури включають отримання актуального тексту рішення шостого засідання Спільного комітету дипломатичними каналами, а також проведення внутрішньодержавних процедур приєднання до Конвенції, прийняття відповідного закону та інші міжнародні юридичні процедури.

   Нагадаємо, що до набуття повноправного членства в Конвенції, українська сторона братиме участь в діяльності її робочих органів в якості спостерігача.

Джерело