Форум експортерів у Чернігові
Дата: 13.05.2017

12 травня 2017 року відбувся вже II Форум експортерів Чернігівщини. Долучилися до такого значного заходу більше 80 експортерів міста та області.

Організаторами заходу виступили Чернігівська ОДА та Чернігівська торгово-промислова палата. Почесними спікерами Форуму стали Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі-Торговий представник України Наталія Микольська та Заступник міністра агропромислового розвитку Ольга Трофімцева.

Також учасники під час пленарної частини мали змогу прослухати виступи виконавчого директора  Центру сприяння інвестиціям і торгівлі про Експортну стратегію України, менеджера проектів та координатора Ради з просування експорту при МЕРТ щодо діяльності Ради, керівництва Чернігівської ТПП та представників ТПП України в Гані, ОАЕ, Туреччині.

Не обминули увагою на Форумі й питання можливості участі у програмах технічної допомоги, аткаож міжнародних грантових програмах. Докладно про такі програми розповіли керівники міжнародних партнерських проектів в Україні:

– Віталій Бігдай, керівник Програми сприяння експорту в Україні WesternNISEnterpriseFund

– Фолькер Штьотцнер, керівник Німецько-українського партнерського проекту палат та асоціацій KVPUkraine

– Гідо Райнш, керівник проекту GIZ – “FitforpartnershipwithGermany” в Україні, Білорусі та Молдові

– Александер Маркус, голова правління Німецько-української палати

– Павло Вдович, координатор консультаційних проектів ЄБРР в Україні

Друга частина заходу стали не менш цікавою та корисною для місцевих підприємців.  Експортери області мали змогу поспілкуватися особисто з представниками ТПП України в Гані, ОАЕ, Туреччині, а також гостями з Італії Клаудіо Фабріс та Мішель Оліані, компанія “Bios Srl”, що представляють сертифікаційний центр для отримання євро-органік сертифікату та Нікола Тессарі, президентом компанії Agribio S.r.l, Марією Махновець, консультантом з експорту органічних сільськогосподарських продуктів.

pastel_shoot