Світовий банк надасть підтримку українському експорту
Дата: 04.05.2017

world-bank-jc-73454Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила кредит на $ 150 млн для нового проекту «Доступ до довгострокового фінансування», який підтримає малі і середні експортоорієнтовані підприємства України.

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

«Структура українського експорту переживає знакові зміни в географічній орієнтації на ЄС, Азію і Африку. Однак ці ринки вимагають більше капіталовкладень і створення складних продуктів, а довгострокове фінансування малих і середніх підприємств залишається дефіцитним. Без довгострокового фінансування Український бізнес не зможе конкурувати на цих ринках », - йдеться в повідомленні.

«Укрексімбанк» був обраний позичальником і агентством для реалізації проекту завдяки досвіду роботи банку з експортерами та успішну реалізацію попередніх проектів, які фінансував Світовий банк (серія проектів розвитку експорту, проект енергоефективності).

Субкредити будуть надаватися малим і середнім підприємствам, які працюють в різних секторах по всій Україні, безпосередньо «Укрексімбанком» і через інші банки. Малі та середні підприємства будуть відібрані на основі їх фінансового стану і потенціалу для розробки експортної бізнес-моделі.

Реалізація проекту почнеться в другій половині 2017 року.

Джерело