Приїзд угорських урядовців
Дата: 28.04.2017

26 квітня до м. Чернігів завітала офіційна делегація Угорщини у складі Урядового вповноваженого Уряду Угорщини Д-ра Іштвана Ґрежа,  Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Д-ра Ерна Кешкеня та співробітників Уряду Угорщини з метою участі  у святковому концерті «Фольклор єднає нас»,  який відбувся у Обласному філармонійному центрі за підтримки Прем’єр-міністра Угорщини в рамках ІХ Міжнародної Пасхальної Асамблей.

Під час візиту до області в облдержадміністрації відбулася протокольна зустріч угорської делегації з заступником голови-керівником апарату облдержадміністрації Наталією Романовою.

Розпочавши захід, заступник голови облдержадміністрації в першу чергу відзначила унікальність та важливість даного проекту, який надає унікальну нагоду спільними зусиллями сприяти наслідуванню та збереженню своїх культурних джерел, відкривши для себе милозвучність хорового співу.

Крім того, сторони обговорили можливі напрями розвитку двостороннього співробітництва.

Так, Наталія Романова ознайомила гостей з економічним та туристичним потенціалом області, зазначивши, що регіону притаманна промислово-аграрна структура, та окремо зупинилась на її стратегічних напрямках розвитку, зокрема, на можливостях області в розвитку екологічного землеробства.  Крім того, було відзначено, що Чернігівщина поставляє до Угорщини  насіння і плоди олійних рослин, полімерні матеріали та пластмаси, деревину, а угорські підприємства -  з вату, полімерні матеріали, котли та машини. В цілому ж,  обсяг міжрегіональної торгівлі має істотні резерви до збільшення, тому область зацікавлена у всебічному розширенні співпраці в цій сфері.

В свою чергу голова угорської делегації відзначив, що харчова промисловість є найперспективнішою галуззю майбутнього, і про зацікавленість у споживанні екологічних  продуктів.

Сторони також обговорили можливість розвитку подальшого співробітництва в сферах культури та туризму.

На завершення зустрічі відбувся обмін діловими контактами для можливості  утілення намічених напрямків співпраці.

__

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meeting_with_hungarian_officials