Навчальний онлайн-курс для експортерів
Дата: 31.03.2017

1490801077-9785Організатори освітнього проекту EdEra за підтримки підприємницького фонду Western NIS Enterprise Fund запустили перший в Україні навчальний онлайн-курс для експортерів під назвою «Експорт, ринки ЄС та інтернаціоналізація бізнесу».

Презентація онлайн-курсу відбулася на круглому столі в УНІАН у рамках спільного з Представництвом Європейського Союзу в Україні проекту «#EUkraine».

Як зазначив присутній на круглому столі розробник проекту, експерт з питань експорту Олег Мірошниченко, в ході цього курсу експортерам розкажуть, як проводити дослідження ринку, пошуку закордонних партнерів, проводити експортну самодіагностику.

«Відсьогодні ми запускаємо кампанію по набору студентів на наш курс. Я б назвав цей продукт соціальних, донор нас підтримує, і ми можемо ці всі матеріали викласти у відкритий доступ для всіх, хто планує навчатися. Старт навчання – 1 травня», – сказав експерт, додавши, що в першу чергу курс розрахований на власників та керівників компаній. При цьому Мірошниченко зазначив, що даний курс може стати значним кроком у розвитку експорту в Україні.

За словами керівника програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund Віталія Бігдая, фонд зміцнює економіку України шляхом підтримки проектів з просування експорту.

«Ми поділяємо думку, що експортери повинні отримувати інформаційну підтримку на різних рівнях – державному, регіональному, на рівні асоціацій», – сказав він.

Бігдай також зазначив, що недостатність освіти експортерів є однією з системних проблем. За його словами, за сприяння фонду, крім навчального онлайн-курсу, проводяться також ряд семінарів в Україні.

У свою чергу керівник Офісу з просування експорту Мар'яна Каганяк зазначила, що в даний час існує багато різної корисної інформації для експортерів з розвитку їх бізнесу, але ця інформація не систематизована і описана складною і заплутаною мовою.

Джерело