Зустріч з Послом Білорусі
Дата: 27.02.2017

2017_02_27_zustrich_z_bilorus_posol_3_27 лютого 2017 року відбулася зустріч голови облдержадміністрації Валерія Куліча, голови обласної ради Ігоря Вдовенка, Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, а також представників Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА з делегацією Посольства Республіки Білорусь в Україні у складі Надзвичайного та Повноважного Посла Ігоря Сокола та радника Посольства Кирила Камишева.

Метою візиту білоруської делегації стало ознайомлення з економічним та суспільно-політичним становищем в області, знайомство Посла з керівництвом області. Це перший візит пана Сокола на Чернігівщину (прим.автора, призначений Послом у червні 2016 року), але не останній як сподівається сам Посол.

Учасники обговорили ряд важливих для обох сторін питання, такі як поглиблення економічного співробітництва, участь у спільних проектах, співпрацю у гуманітарній сфері.Також сторони торкнулися й спірних питань, а саме демаркації українського-білоруського державного кордону, закупівлі транспортної техніки для потреб житлово-комунальної сфери Чернігова.

Окремо керівництво області відзначило намагання та підтримку Україні, яку надає Білорусь, у врегулюванні військового конфлікту.

Посол також наголосив на важливості поглиблення співпраці його країни з Чернігівщиною у різних сферах.

До відома

За результатами 2016 року зовнішній товарообіг з Республікою Білорусь збільшився на 14,9% (до 102 млн.дол.США) і формував 11,4% загальнообласного показника. Експорт при цьому збільшився на 10,5%, склавши 27,4 млн.дол.США. Імпорт збільшився на 15,8% (до 74,9 млн.дол.США). Основні товарні групи експорту: вата, папір і картон, жири і масло тваринного або рослинного походження, овочі, котли, машини. Основні товарні групи імпорту: каучук, гума, паливо мінеральне; нафта та продукти її перегонки, добрива.

2017_02_27_zustrich_z_bilorus_posol_4_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017_02_27_zustrich_z_bilorus_posol_7_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017_02_27_zustrich_z_bilorus_posol_11_