Helsinki Chemicals Forum 2017
Дата: 27.02.2017

nazva_chemicals-tmb-270x18008-09 червня 2017 р. у м.Гельсінкі відбудеться щорічний Міжнародний Хімічний Форум.
Захід, організований Асоціацією Хімічного Форму разом з Європейським Хімічним Агентством (ECHA), Європейською Комісією, Європейською Радою Хімічної Промисловості (CEFIC) та Урядом Фінляндії, включаючи Федерацію хімічної промисловості Фінляндії та Гельсінський Університет, збере разом міжнародних виробників хімічної промисловості, експертів, представників неурядових організацій та наукових кіл задля обговорення ключових питань, що набули глобального значення у сфері управління та контролю безпеки хімічних речовин, а також ризиків, пов'язаних з їхнім виробництвом і використанням.
Захід, побудований довкола панелей і доповідей, а також пов'язаних з ними дискусій, у 2016 р. зібрав 200 учасників з 40 країн. 
У рамках цьогорічного дводенного заходу для панелей вибрані наступні теми, з огляду на їх глобальне значення і актуальність: 
- Панель присвячена обговоренню законодавства у галузі хімічних речовин у контексті захисту здоров'я людини і навколишнього середовища.
- Досягнення цілей сталого розвитку 2030 у галузі хімічної безпеки.
- Post-2020 Global Chemicals Supply Chains – що буде драйвером попиту і пропозиції на ринку хімічних речовин? Вивчення макроекономічних прогнозів, глобальних ринкових тенденцій, потреб в ланцюжку поставок з метою забезпечення безпечних хімічних речовин в продуктах.
- Нові підходи до оцінки хімічних речовин з метою уникнення тестування на тваринах.
- Контроль за продажем продукції із вмістом особливо небезпечних хімічних речовин. 
Серед основних доповідачів: К.Тіілікайнен, Міністр сільського господарства і навколишнього середовища, Виконавчий директор ECHA Г.Дансент.
Програма заходу (http://helsinkichemicalsforum.messukeskus.com/programmex/) та реєстраційна форма (http://helsinkichemicalsforum.messukeskus.com/registration/).

Джерело