Про Угоду вільної торгівлі з Канадою
Дата: 23.02.2017

Цікава інфографіка від Міністрества економічного розвитку і торгівлі про особливості Угоди про вільну торгівлю між Україною і Канадою.

До відома

Коли Угода набере чинності, Канада скасує ввізні мита на всі сільськогосподарські товари за винятком 108 тарифних ліній, які є для неї чутливими товарами. Ці товари Україна зможе постачати в рамках глобальних квот Канади за нульовою ставкою ввізного мита.

Як працює система тарифних квот Канади? 
Квоти є глобальними, тобто обсяги імпорту у межах квот не розподіляються за окремими країнами. Після набрання чинності Угодою імпорт товарів, походженням з України, в рамках квоти здійснюватиметься за нульовою ставкою мита, для обсягів імпорту поза квотою застосовуватимуться ставки ввізного мита згідно режиму найбільшого сприяння за зобов’язаннями Канади у рамках СОТ.

Навіть зважаючи на наявність квот, українські товари матимуть перевагу у порівнянні з країнами, що не мають угоди про вільну торгівлю з Канадою, адже вони ввозитимуться у рамках цих квот вони будуть ввозитися за нульовою ставкою. Це сприятиме їх конкурентоздатності у ціновому сегменті.

canadakvoty1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

canadakvoty2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело