Використання європейських квот
Дата: 13.01.2017

Європейськими країнами за станом на 11 січня 2017 р квоти на імпорт українського меду вичерпані на 100%, на 64% вичерпана квота на цукор, на 78% - на виноградні і яблучні соки.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

«Як і в минулому році, українська аграрна продукція користується великим попитом серед європейських імпортерів. Про це свідчать показники використаних квот станом на 11 січня 2017 р Наприклад, вже повністю використані обсяги тарифних квот для безмитного експорту українського меду. Квота на імпорт м'яса птиці на перший квартал поточного року також повністю вичерпана », - розповіла заступник міністра.

За словами Ольги Трофімцевой, за 2016 року було використано повністю квоти на мед, цукор, овес, ячмінну крупу і борошно, солод, кукурудзу, оброблені томати та інші продуктові групи.

«Нова статистика знову підкреслює важливість нашої роботи в питаннях розширення доступу українських аграрних експортерів до ринків ЄС. Це питання буде залишатися в 2017 р на порядку денному роботи нашої команди », - підкреслила вона.

Стан використання квот виглядає наступним чином:

13016e6c4ea-kvoty33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130152cc02b-kvoty-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело