Співробітництво з Республікою Білорусь
Дата: 28.12.2016

ukraina_i_belarusБілорусь - наш сусід, тому не дивно, що Україна приділяє торгівлі та економічному співробітництву з нею особливу увагу. За 8 місяців 2016 року товарообіг між країнами склав $2,3 млрд, що на 9% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року (з них $537,4 млн - український експорт та $1,76 млрд - імпорт).

Заступник Міністра Юрій Бровченко та заступник Міністра промисловості Білорусі Дмітрій Корчик зустрілися, щоб обговорити розвиток промислової кооперації у 2017-2020 році. Планується, що Україна і Білорусь будуть спільно виробляти тролейбуси, розширять модельний ряд ліфтів спільного виробництва. Планується організація ряду спільних виробництв - наприклад, сільськогосподарської техніки спільно з холдингом “Гомельмаш”.

“Розвиток співпраці у сфері машинобудування - один із головних пріоритетів українсько-білоруської співпраці. У підготованій Дорожній карті з розвитку співробітництва на 2017-2020 роки відображені у першу чергу проекти машинобудівництва, зокрема виробництва тракторів, зерно- і кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівельної і комунальної техніки”, - розповів заступник Міністра Юрій Бровченко.

Його білоруський колега Дмітрій Корчик підтвердив, що “промисловість України та Білорусі доповнюють один одного та постійно зростають”.

Джерело