Латвійська та Українська сторони зацікавлені в активізації співробітництва
Дата: 21.12.2016

Латвійська та Українська сторони зацікавлені в активізації співробітництва у сферах лісового та рибного господарства, тваринництва та селекції, а також розвитку кооперації.

Про це йшлось під час 6-го спільного засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, яке відбулось минулого тижня.

За результатами даного засідання був підписаний протокол співголовами національних частин Комісії, Віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції І.О. Климпуш-Цинцадзе та Віце-прем’єр-міністром – Міністром економіки Латвійської Республіки Арвілсом Ашераденсом.

У рамках Протоколу сторони домовились:

- сприяти розширенню двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією;

- обмінюватись досвідом та інформацією щодо гармонізації законодавства України до законодавства ЄС у сфері засобів захисту рослин та залишків пестицидів в частині нагляду, контролю та інспектування;

- продовжувати консультації стосовно підготовки Національного плану сталого використання пестицидів та багаторічної Програми моніторингу залишків пестицидів.

Пріоритетні напрямки співпраці двох країн в аграрній сфері визначені у Меморандумі про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Латвійської Республіки, що був підписаний минулого року.

Латвійська та Українська сторони наголосили на необхідності відновлення більш тісних робочих контактів як на рівні уряду, так і на рівні бізнесу в аграрній сфері, так як існує багато цікавих напрямків для спільних проектів в галузі органічного сільського господарства, формування переробних кластерів та тваринництва.