Парламентські слухання
Дата: 08.12.2016

psУ Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему "Актуальні питання зовнішньої політики України". Участь у яких також взяли представники відділу зовнішніх зносин Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

З доповідями виступили заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, голова парламентського Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко.

У парламентських слуханнях взяли участь народні депутати, представники державних органів, навчальних закладів, громадських і релігійних організацій, засобів масової інформації.

У виступах учасники парламентських слухань відзначали, що протидія збройній агресії Російської Федерації проти України, відновлення територіальної цілісності України, а також захист та відновлення прав громадян України, які постраждали в ході міжнародного збройного конфлікту та/або знаходяться на окупованих територіях АР Крим та м. Севастополя, а також окремих районів Донецької і Луганської областей є ключовими пріоритетами і визначальними завданнями Української держави в цілому і української дипломатії зокрема.

Також значну увагу учасники приділили питанням співробітництва з ЄС у політичній, економічній, гуманітарній сферах. Учасники слухань вважають, що особлива увага має бути приділена пакету додаткових заходів торговельно-економічної співпраці ЄС з Україною, які покликані знівелювати негативні наслідки торговельно-економічної війни проти України з боку Росії і продемонструвати українському бізнесу й суспільству, що зона вільної торгівлі з ЄС - це можливість. 

Учасники висловили пропозиції, які будуть використані у рекомендаціях парламентських слухань.