Станом на 25 листопада 2016 року право експорту на ринки Європейського Союзу мають 277 українських підприємств.
Про це повідомляє прес-служба Держсповживслужби.
"Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, з них 97 - підприємства, що виробляють харчову продукцію, 180 - підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження", - повідомив голова Держспоживслужби Володимир Лапа.
При цьому він уточнив, що із зазначених 97 підприємств-виробників харчових продуктів: 7 - виробники м'яса птиці і продуктів з нього, 19 - риби і рибопродуктів, 2 - яєць і яйцепродуктів, 49 - меду бджолиного, 5 - жаб'ячих лапок і равликів, колагену 1, кишкової сировини - 1.
Крім того, в поточному році 13 українських підприємств були схвалені на експорт в ЄС молока та молочних продуктів.