Угода про технічне та фінансове співробітництво між Україною та Норвегією
Дата: 24.10.2016

   У 2017 році Норвегія планує стати першою країною, що вимкне FM радіо та повністю перейде у цифрові медіа. Норвегія - дуже прогресивна країна з розвинутою економікою і високими технологіями. Тому підписання Угоди про технічне та фінансове співробітництво з цією країною дуже важливе для України.

   18 жовтня в Осло Кабінет Міністрів України та Уряд Королівства Норвегія підписали рамкову Угоду про технічне та фінансове співробітництво. 

  “Угода, яку ми підписали - це поміж іншого потужний сигнал для норвезьких інвесторів, що Уряд цієї країни високо оцінює прогрес у реформах, якого досягла Україна”, - зазначила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

    “Угода - це стійка основа для реалізації різноманітних проектів технічної допомоги. На основі цього документу Україна зможе отримувати допомогу від норвезьких партнерів, за що ми їм дуже вдячні”, - зазначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

  Робота на основі рамкових угод є найбільш цивілізованою формою співпраці, підкреслює Олена Трегуб: "Наше завдання - максимально підвищити ефективність допомоги, а це означає якісне планування, визначення пріоритетів, контроль за виконанням. І саме рамкові угоди дозволяють координувати такі проекти системно".

   Угода також слугуватиме значними поштовхом для активізації вже наявного співробітництва між країнами. Обсяги допомоги Норвегії для України у 2015 році становили 310 млн норвезьких крон (36, 5 млн євро) та були направлені на макрофінансову стабілізацію; розвиток державного управління, енергетики, енергоефективності, радіаційної безпеки; сприяння торгівлі та євроінтеграції; гуманітарну допомогу.