Аграрії Чернігівщини відвідали Латвію
Дата: 19.10.2016

14691105_563393630511527_5066258231902825356_nУ рамках реалізації Латвійсько-українського проекту „Підвищення потенціалу малих і середніх молочних ферм Чернігівської області для досягнення стандартів якості ЄС” відбувся навчальний тур делегації Чернігівської області до Латвії.

До складу делегації увійшли представники фермерських господарств, органів виконавчої влади та громадських організацій. У ході навчального туру його учасники мали змогу ознайомитися з роботою фермерських господарств, кооперативів, молокопереробних підприємств, продовольчо-ветеринарної служби, Центру сільськогосподарських даних.

Крім того, відбулася зустріч української делегації з Міністром землеробства Латвійської республіки Янісом Дуклавсом. Також, значну увагу приділили роботі Латвійського центру сільських консультацій та освіти.

У ході візиту відбулося підписання угоди про співпрацю між Латвійським центром сільських консультацій та освіти, Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації та громадською організацією „Центр підтримки розвитку громад”.

У планах проекту також візит провідних експертів Латвійського Центру сільських консультацій та освіти в Україну, проведення практичних семінарів на 4 молочних фермах Чернігівської області; розробка практичного посібника для консультантів і селян "Виробництво молока у відповідності до стандартів якості ЄС»; проведення конференції щодо реалізації даного проекту та аналізу результатів; підготовка відеоматеріалу, який буде у вільному доступі в мережі Інтернет.

Джерело