Круглий стіл з питань транскордонного співробітництва
Дата: 10.10.2016

1Днями у Навчально-науковому інституті економіки ЧНТУ відбувся круглий стіл «Ефективна взаємодія органів влади та громадських організацій у сфері транскордонного співробітництва». Учасниками заходу стали представники органів державної влади, громадських організацій, вищих навчальних закладів України та Білорусі.

Під час круглого столу присутні обговорили стан та проблемні аспекти взаємодії місцевих органів влади та громадських організацій України та Білорусі у сфері транскордонного співробітництва, а також сформульовано науково-практичні рекомендації і пропозиції щодо вдосконалення механізмів міжсекторного партнерства влади та громадськості Чернігівської і Гомельської областей для вирішення проблем у транскордонній сфері.

Із пропозиціями щодо дієвих механізмів налагодження міжсекторного партнерства влади та громадськості для вирішення спільних транскордонних проблем виступив начальник відділу зовнішніх зносин Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Власенко.

Круглий стіл було проведено у рамках проекту «Міжсекторне партнерство у розвитку прикордонних територій: досвід країн Вишеградської четвірки для України та Білорусі», що реалізується Центром транскордонного співробітництва (Україна) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду в партнерстві з Гомельським регіональним агентством економічного розвитку (Білорусь), Інститутом стабільності і розвитку (Чехія), Міжнародним центром демократичних перетворень (Угорщина), Центром європейської співпраці (Польща), Карпатським Фондом (Словаччина).