Чернігівщина розширює коло міжрегіонального партнерів (коротка)
Дата: 14.02.2011

      10-11 лютого 2011 року в області перебувала офіційна делегація Курської області на чолі з губернатором – Михайловим О.М. У складі делегації прибули заступник губернатора, перший заступник, заступники голови Уряду Курської області, голови ряду комітетів, президент Курської ТПП, керівники провідних промислових підприємств, представники засобів масової інформації.
      Метою приїзду було підписання Угоди між Чернігівською обласною державною адміністрацією України та Адміністрацією Курської області Російської Федерації про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.
      Передувала цьому зустріч ділових кіл двох регіонів на базі Експоцентру Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, під час якої сторони мали змогу провести переговори, налагодити партнерські зв’язки. 
      Крім того, делегація Курської області відвідала Чернігівське відділення ПАТ «Сан-Інбев-Україна», Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній».
     Довідково: Російська Федерація є одним із стратегічних торговельно-економічних партнерів Чернігівської області, стабільно посідаючи перше місце за обсягами зовнішньої торгівлі. Динаміка зовнішньої торгівлі товарами з нею характеризувалась поступовим зростанням обсягів до 2008 року (ЗТО - 234,9 млн.дол.США) та різким (-30,4%) їх падінням у 2009 році.
     Тенденція 11 місяців 2010 року свідчить про суттєву стабілізацію стану в цій сфері діяльності:
- зовнішній товарообіг підприємств області з Російською Федерацією зріс на 22,4% і склав 180,1 млн.дол.США (28,2 % до загальнообласного);
- експорт товарів збільшився на 13,0 % і досяг 105,3 млн.дол.США (36% до загальнообласного);
- імпорт зріс практично у 1,4 рази і склав 74,8 млн.дол.США (22% до загальнообласного);
- в результаті сальдо зовнішньої торгівлі позитивне і склало 30,6 млн.дол.США (за 11 міс. 2009 року  39,4).
     За підсумками 2010 року зовнішньоторговельний товарообіг Курської області з регіонами України склав 3,5 млрд.дол.США, у тому числі з Чернігівською областю цей показник склав 2 млн.дол.США.