Про видачу сертифікатів EUR.1
Дата: 01.08.2016

eur1_imageВ управлінні адміністрування митних платежів Чернігівської митниці ДФС повідомили, що у першому півріччі митниця видала 530 сертифікатів з перевезення форми EUR.1.

Підприємства-експортери, які отримали такий сертифікат, можуть експортувати товари українського походження до країн – членів ЄС із застосуванням до них преференційних ставок ввізного мита або звільнення від сплати мита.

Окрім того, одне підприємство регіону отримало статус уповноваженого (схваленого) експортера.

Перевагою використання цього статусу є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно, без залучення митниці, визначає та декларує походження товарів на комерційних товаросупровідних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товару. При цьому строк дії статусу схваленого експортера не обмежений у часі.

Нагадуємо, що у Чернігівській області сертифікати EUR.1 можна отримати у підрозділах митниці, які розташовані у містах Чернігів, Ніжин, Прилуки, Сновськ, Новгород-Сіверський, Козелець, Бахмач та Славутич Київської області.

Сертифікати видаються на безоплатній основі.

Джерело