Перспективи євроінтеграції: погляд з України та Польщі (коротка)
Дата: 24.11.2010

    23 листопада 2010 року представник головного управління економіки облдержадміністрації взяв участь у засіданні Міжнародного круглого столу «Перспективи євроінтеграції: погляд України та Польщі», який проходив на базі Київського національного економічного університету імені В.Гетьмана. Захід відбувся за участю Посла Франції в Україні Жака Фора, Посла Фінляндії в Україні Крістера Міккелссона, Тимчасового повіреного у справах Республіки Польщі в Україні пана Даріуша Гурчинського, викладацького складу Краківського економічного університету та КНЕУ, представників НАН України, Міністерства економіки  України, Міністерства закордонних справ України.
      Тематикою круглого столу стало, перш за все, обговорення євроінтеграційних процесів Республіки Польщі, досвіду Франції та Фінляндії, перспектив євроінтеграції для України та можливі шляхи вдалої співпраці з Європейським Союзом. Окремо обговорювалися питання міжрегіональної співпраці.
        Так, враховуючи досвід роботи «Карпатського єврорегіону» та «Буг» (для польської сторони позитивний приклад показує робота єврорегіонів на німецько-польському кордоні – «Ніса», «ПроЄвропа Віадріна») було зазначено, що інтеграція в такій формі прискорює процеси вирівнювання якості життя населення прикордонних територій  до середньоєвропейської та сприяє вільному руху товарів, людей і капіталів через кордон.
       На закінчення ректор ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені В.Гетьмана», академік А.Ф.Павленко  висловив впевненість у тому, що виявлені в ході роботи круглого столу важливі риси конвергенції соціально-економічних систем у контексті розвитку глобалізаційних та євроінтеграційних процесів на ряду з особливостями застосування механізмів та інструментів національних економік кожної з країн дозволить системно трансформувати вітчизняну соціально-економічну модель, підкресливши європейську перспективу України.