Довідник для експортерів
Дата: 15.07.2016

mini_blue_guideМіністерство економічного розвитку і торгівлі України презентувало довідник Blue Guide, підготовлений за підтримки Федерального Уряду Німеччини. Довідник містить структуровану інформацію про технічне регулювання, необхідну для ефективного виходу українського виробника на європейський та міжнародний ринки, а також інформацію стосовно міжнародної діяльності України у сфері метрології. Презентація довідника відбулася 6 липня під час чергового засідання науково-технічної ради у сфері технічного регулювання при Мінекономрозвитку.

Протягом року за підтримки федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH,яка діє за дорученням німецького Уряду, було проведено 6 навчальних заходів для українських експертів щодо системи технічного регулювання та оцінки відповідності в ЄС. За результатами цих заходів, експерти департаменту технічного регулювання та національних органів стандартизації склали довідник про технічне регулювання.

Довідник також містить інформаційний огляд законодавства ЄС щодо безпеки продукції, а також ключові відомості щодо системи метрології, стандартизації, оцінки відповідності, акредитації та ринкового нагляду. Крім того, автори довідника наводять корисні посилання на веб-ресурси в Україні і ЄС, які містять важливу інформацію щодо особливостей технічного регулювання. Завантажити довідник можна за посиланням: http://bit.ly/29NoHNc

Джерело