Засідання 11-ї спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії
Дата: 06.07.2016

ukr-azerbВ Баку відбулося засідання 11-ї спільної міжурядової українсько–азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.

Переговорну групу від Мінекономрозвитку очолювала Олена Балбекова, директор департаменту міжнародного торговельно-економічного співробітництва та європейської інтеграції. Вона зустрілась із заступником Міністра економіки Азербайджанської Республіки Ніязі Сафаровим. У ході зустрічі сторони обговорили перспективні сфери двостороннього співробітництва:

- сільське господарство,

- переробна промисловість,

- машинобудування,

- авіація,

- енергетика, 

- транспорт, включаючи використання транзитних можливостей двох країн,

- військово-технічне співробітництво,

- спільні проекти у фармацевтичній сфері,

- розвиток туризму.

Особлива увага Комісії також були приділена використанню транзитних можливостей обох країн. Україна передала Азербайджанській стороні проект Угоди про створення міжнародного транспортного коридору «Балтійське море-Чорне море-Каспійське море». Це великий транспортний коридор, який з'єднує декілька маршрутів та матиме велике значення у зміцненні торговельно-економічних зв’язків.

Також Україна представить попередню програму з будівництва та забезпечення діяльності на території Азербайджану підприємства зі збирання українських літаків типу АН-178. Проектна потужність такого підприємства складатиме 12-15 літаків щороку.

«Україна приділяє особливе значення двосторонньому торговельно-економічного співробітництву з Азербайджанською Республікою - одним з основних партнерів України в регіоні. У 2015 році за обсягами торгівлі товарами Азербайджанська Республіка займала 5 місце серед країн СНД. Попри падіння показників товарообігу, існує значний потенціал і можливості зростання двосторонньої торгівлі», - пояснює заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська.