І Форум експортерів в Чернігові
Дата: 01.07.2016

30 червня в м.Чернгові відбувся І Форум експортерів, який зібрав разом компанії-експортери для обговорення питань комплексного пошуку ефективних шляхів виходу компаній на міжнародні ринки.

Представники бізнесу мали можливість безпосередньо поспілкуватися з міжнародними експертами та службовцями державних органів влади.

Під час Форуму учасники мали змогу ознайомитися з ситуацією, що склалась на ринку експорту, яку презентувала заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська, долучившись до зібрання за допомогою відеоконференц-зв'язку. Вона розповіли також про ефективні інструменти й перевірені шляхи виходу на іноземні ринки, а співробітници Міністерства більш детальніше розповіли  про чинні українські ЗВТ, дали приклади деяких практичних кроків з просування експорту, програми підтримки та інше.

Крім того, відбулися презенгртації можливостей та ресурсів для розвитку експорту, зокрема, грантових програм, як-то Німецької програми підтримки експортно-імпортного потенціалу українського бізнесу (GIZ), програми лідерства, сприяння експорту, залучення інвестицій та розвитку» Western NIS Enterprise Fund, Програма фінансування Європейського Союзу «Horizon 2020»  тощо.

Також під час заходу представники провідних компаній-експортерів поділілились досвідом  у виході на міжнародні ринки.  

 

sl1

sl2

sl3