ЄБРР буде підтримувати українських виробників органічної продукції
Дата: 16.06.2016

0ca423a59086f18fcb9baeca40ca9810Європейський банк реконструкції і розвитку запускає нову ініціативу, яка буде спрямована на підтримку українських виробників органічної харчової продукції, які зацікавлені у виході на глобальний ринок сертифікованої органічної їжі і напоїв.

"Ця ініціатива тісно пов'язана з поточною стратегією українського уряду, в якій розвиток органічного сільського господарства, переробки та роздрібної торгівлі віднесено до найвищих пріоритетів", - наголошується в повідомленні.

За оцінками експертів, в Україні зареєстровано близько 180 компаній-виробників органічних продуктів, які обробляють приблизно 400 764 га сертифікованих органічних сільськогосподарських земель (1% від загальної площі орних земель в Україні).

"Це набагато менше, ніж в країнах ЄС (наприклад, в Австрії для органічного фермерства використовується 19,4% орних земель), тому є можливості для зростання. Сприятливе географічне положення дає Україні можливість забезпечувати потреби ЄС, де ринок органічної їжі виріс в чотири рази за останнє десятиліття ", - йдеться в повідомленні банку.

Також наголошується, що споживачі органічної їжі в країнах ЄС зараз витрачають вдвічі більше, ніж 10 років тому, і ця тенденція, швидше за все, продовжиться.

"Однак ЄС має обмежені земельні ресурси для органічного фермерства і тому змушений імпортувати органічні продукти з більш ніж 130 країн за межами Європи для того, щоб задовольнити попит, який постійно зростає", - підкреслюється в повідомленні.

Джерело