14-15 жовтня 2010 року в області відбулось виїзне засідання Міжнародного Трейд-клубу в Україні (коротка)
Дата: 22.10.2010

    Учасниками заходу стали дипломати з 9 країн (Аргентини, Білорусі, Ізраїлю, Індонезії, Китаю, Румунії, Польщі, Узбекистану, Швейцарії) та представники компаній з Німеччини, США, Чехії, Фінляндії. Очолив делегацію Президент Трейд-клубу, Міністр-радник Посольства Республіки Польща в Україні Анджей Грабовскі.
    14 жовтня відбулась зустріч учасників Трейд-клубу з головою облдержадміністрації за «круглим столом», під час якої дипломатам було представлено економічний та інвестиційний потенціал області. Зокрема, представники підприємств регіону запропонували свої напрацювання – презентації інвестиційних проектів: «Виробництво геотекстилю» ЗАТ Камвольно-суконна компанія «Чексіл», «Каркасно-монолітна система будівництва» ВАТ «Домобудівник», «Створення виробництва з виготовлення медичної техніки» ТОВ НВП «Метекол», а також «Сплав по р. Десна у Чернігівській області» ФОП Провозін С.В.
     Після засідання за «круглим столом» голова облдержадміністрації мав зустріч з Послом Аргентинської Республіки в Україні пані Лілою Ролдан Васкес де Муан, у ході якої обговорювались стан та перспективи співробітництва області з Аргентиною.
    В рамках представлення економічних можливостей області гостям  було запропоновано ознайомлення з роботою провідних промислових підприємств - ЗАТ КСК «Чексіл» та ВАТ «Домобудівник».
    Для більш предметного спілкування представників дипломатичного корпусу з діловими колами Чернігівщини та встановлення взаємовигідних контактів пройшла зустріч на базі Експоцентру Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, під час якої відбулись презентації  ЗАТ Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня» та ТОВ ПВКФ «Сяйво».  
     Перший день роботи засідання завершився екскурсією до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», який об’єднує видатні пам’ятки архітектури регіону. 
     Другий день перебування в області Трейд-клубу розпочався відвіданням іноземною делегацією Інституту сільськогосподарської мікробіології НААН України та ознайомлення з новітніми розробками та лабораторною базою Інституту.
    Програмою виїзного засідання було також передбачено зустріч з керівництвом Бахмацького району, у ході якої гостям було представлено його економічний потенціал та інвестиційні проекти, зокрема, «Біодизель Бахмач Україна» та «Виготовлення обладнання для виробництва паливних брикетів з відходів рослинного походження як альтернатива вугіллю» ТОВ «Бахмацький машинобудівельний завод».
    Під час перебування в Бахмацькому районі дипломати відвідали Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця».    
   Члени Міжнародного Трейд-клубу в Україні відзначили високий рівень організації заходу та висловили зацікавленість потенціалом Чернігівщини як партнера в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.