Про секторальну частину Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Дата: 28.04.2016

4e1bbcd8-4a0e-8447Представники органів державної влади спільно з представниками Української сторони Платформи громадянського суспільства взяли участь в обговоренні секторальної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема її поточного стану та подальших необхідних кроків.

Участь у робочій зустрічі на тему “Обговорення секторальної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: поточний стан та подальші кроки” взяли заступник Міністра Кабінету Міністрів України - директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк, заступники міністрів з питань європейської інтеграції, представники Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради України та Української сторони Платформи громадянського суспільства. 

Захід організовано Урядовим офісом з питань європейської інтеграції з метою обговорення проекту Плану дій з імплементації секторальної частини Угоди про асоціацію Україна – ЄС. 

Під час відкриття заходу учасники обговорили поточний стан та короткостроковий план дій внутрідержавної роботи на євроінтеграційному напрямку, зокрема щодо секторальної частини Угоди про асоціацію (енергетика, транспорт, екологія, освіта, культура, спорт, соціальна політика, транскордонне та регіональне співробітництво тощо). 

Під час виступу заступник Міністра Кабінету Міністрів України - директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк висловила сподівання на самовіддану роботу та скоординовану співпрацю виконавчої, законодавчої гілок влади та громадянського суспільства у контексті імплементації Угоди про асоціацію Україна - ЄС. На її переконання, лише ефективність та взаємодія цих трьох опор забезпечать надійність європейської архітектури в Україні. 

Нагадаємо, що План заходів з виконання п’ятого розділу Угоди про асоціацію Україна - ЄС (секторальне співробітництво) є ще одним кроком в процесі удосконалення моніторингової складової європейської інтеграції. Раніше було прийнято План заходів з виконання четвертого розділу Угоди.

Джерело