Новини підприємств області
Дата: 21.04.2016

31705Агрохолдинг "Індустріальна молочна компанія" планує побудувати молочну ферму на 700 голів в Ріпкинському районі Чернігівської області до 2018 року.

Про це повідомив генеральний директор компанії Алекс Ліссітса.

За його словами, компанія має намір провести модернізацію молочно-товарного комплексу на півночі Чернігівської області в Ріпкинському районі.

"Там за 2 роки буде побудована сучасна ферма на 700 голів, загальні інвестиції - близько 27 млн ​​гривень. Цю процедуру ми вже почали. Цього року будуть перші 300 голів завезені, і ще 400 голів в наступному році", - сказав Ліссітса, зазначивши , що завозити нетелей з інших країн компанія не має наміру через наявність власного племгосподарства в Полтавській області.

Також ІМК намір в наступному році почати модернізацію молочно-товарної ферми в селі Тростянець (Чернігівська область).

"На сьогоднішній день ми проводимо реструктуризацію молочного бізнесу - скорочуємо поголів'я, але, в той же час, нарощуємо продуктивність ВРХ", - додав гендиректор.

За його словами, на кінець 2015 року поголів'я ВРХ в господарствах компанії становило близько 5800 голів, до кінця 2016 року близько 4600, але виросте продуктивність.

"У 2015 році виробництво молока в ІМК було 19,2 тис. тонн, прогноз на 2016 рік - 17 тис. тонн. Надій на фуражну корову в минулому році був на рівні 5,5 тонн, на 2016 рік очікується на рівні - 5, 6 тонн", - уточнили в прес-службі компанії.

Ліссітса також додав, що вся програма реструктуризації молочного бізнесу розрахована до 2018 року і передбачає бюджет близько 100 млн гривень.

Довідка. "Індустріальна Молочна Компанія" (ІМК) є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні.

Джерело