До уваги підприємств!
Дата: 04.04.2016

flag_of_nigeriaЗ огляду на зниження ціни на нафту, продаж якої забезпечував до 85% загальних надходжень до державного бюджету Нігерії, адміністрація Президента М.Бухарі вживає низку заходів з метою виведення економіки країни із нафтозалежного стану.

Пріоритетним напрямком розвитку країни обрано саме сільське господарство. У зв'язку з цим, активно реалізується стратегія розвитку галузі. Зокрема, були вжиті заходи щодо захисту внутрішнього ринку від імпорту готової сільськогосподарської продукції та стимулювання внутрішнього виробника.

Серед ключових важелів впливу на зменшення імпорту, варто відзначити введення певних обмежень на імпорт до країни готової сільськогосподарської продукції (відповідно до «Переліку товарів, що заборонені до імпорту» (Import Prohibition List, додається). Посилання на оригінал документу: https://www.customs.gov.ng/ProhibitionList/import.php.

Окрім цього, слід також зазначити, що у контексті заходів, спрямованих на стабілізацію на валютному ринку, забезпечення ефективного використання іноземної валюти та максимальної вигоди від товарів і послуг імпортованих до Нігерії, Центральний Банк Нігерії (CBN) Директивою від 23.07.2015 р. (додається) заборонив доступ до валютних ринків країни низці імпортерів, у тому числі імпортерам певних видів готової сільськогосподарської продукції.