Українські аграрії зможуть експортувати охолоджене м'ясо в Ізраїль
Дата: 28.03.2016

israelМіністр аграрної політики і продовольства політики Олексій Павленко повідомив, що Україна буде експортувати охолоджене м'ясо в Ізраїль.

"Відтепер українські аграрії зможуть постачати охолоджене м'ясо на ізраїльський ринок. В результаті переговорів з ізраїльською стороною досягнута домовленість щодо постачання м'яса яловичини та птиці на ринок Ізраїлю", - сказав Павленко.

Також він зазначив, що між українською та ізраїльською стороною пройшли успішні переговори про відновлення імпорту українських яєць, який був припинений в січні поточного року через підозри в зараженні сальмонелою.

"Ні ізраїльська, ні українська сторона не підтвердили сальмонелу в українських яйцях. Тому ізраїльська сторона зацікавлена ​​у відкритті ринку для української продукції", - повідомив Павленко.

За його словами, українські підприємства вже готові відновити постачання яєць в Ізраїль.

"Ми готові вже з наступного тижня почати поставки яєць. Зараз питання до ізраїльських санітарам і фітосанітарії, коли вони будуть готові відкрити ринок. Зараз триває робота відповідних служб по обидва боки", - пояснив Олексій Павленко.

Джерело