Україна отримала дозвіл на експорт сільськогосподарської продукції до Індонезії
Дата: 18.02.2016

flag_of_indonesia_0.previewПосольством України спільно з Державною фітосанітарною службою України забезпечено отримання дозволу на експорт української сільськогосподарської продукції до Індонезії у зв’язку з прийняттям країною нового законодавства у цій сфері.

Відповідно до вимог, які запроваджуються компетентними органами Індонезії з 17 лютого 2016 року, започатковується обов’язкова процедура реєстрації в Державній агенції з карантину Міністерства сільського господарства Індонезії лабораторій країн-експортерів, відповідальних за видачу сертифікатів якості сільськогосподарської продукції для продовольчих цілей. Це стосується 103 типів сільгосппродукції, зокрема продовольчої пшениці, що є основою українського експорту до Індонезії.

Україна увійшла до переліку з 9 країн, що першими успішно завершили процес реєстрації. Це надає додаткові переваги українським експортерам на ринку Індонезії.

Сертифікованим органом з української сторони з видачі зазначених сертифікатів визначено Одеську державну прикордонну контрольно-токсикологічну лабораторію.

Джерело