Конкурс грантових проектів
Дата: 27.01.2016

eaptc20 січня 2016 оголошено конкурс проектів по зміцненню територіальної співпраці між Білоруссю і Україною, спрямованих на вирішення загальних проблем розвитку прикордонних районів.

Обласні та місцеві органи влади, громади та організації громадянського суспільства Брестської і Гомельської областей Білорусі, а також Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській та Волинській областей України запрошуються взяти участь у конкурсі заявок на отримання грантів для спільної реалізації транскордонних проектів. В рамках даного конкурсу Європейський Союз виділяє 3,3 млн євро на зміцнення прикордонного співробітництва Білорусі та України.

Пріоритет віддається спільним проектам, спрямованим на розвиток транскордонної взаємодії у розширенні ділових відносин між підприємствами середнього і малого бізнесу з особливим акцентом на прикордонну торгівлю; підвищення туристичної та інвестиційної привабливості; нарощування людського капіталу та зайнятості, включаючи питання кар'єрного росту молоді, а також дозвіл транскордонних проблем захисту довкілля шляхом створення механізмів для спільного моніторингу та обміну екологічною інформацією. Енергозбереження, поновлювані джерела енергії та управління відходами; профілактика захворювань і рання діагностика; соціальна інтеграція інвалідів; культурна та історична спадщина, зміцнення співробітництва в галузі культури і спорту також є пріоритетними для Програми.

Прийом проектних заявок відкритий до 19 квітня 2016 року в офісі Адміністратора EaPTC за адресою: Deutsche Gesellschaft für Internationale співробітництва (GIZ) GmbH вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) 44, Київ 01004 Україна.

Форму для подачі заявки, критерії відповідності та оцінки, а також особливі вимоги та іншу корисну інформацію для учасників можна знайти в керівництві для заявників: http://eaptc-ma.eu/ru/page/cat/3/belarus--ukraina/ за роз'ясненнями з приводу конкурсу учасники можуть звернутися у письмовій формі до Адміністратора Програми по електронній пошті: eaptc-kiev@giz.de