Міжнародний семінар з транскордонного співробітництва
Дата: 25.01.2016

seminarЗ 20 по 22січня у м. Гомель (Республіка Білорусь) проходив другий міжнародний семінар «Механізми міжсекторального партнерства органів влади та громадських організацій у сфері транскордонного співробітництва: досвід країн Вишеградської четвірки». Представники Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА також стали учасниками цього заходу.

cam02632__Міжнародний семінар зібрав експертів, представників органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій з України, Білорусі, Угорщини.

Учасники заходу мали можливість прослухати доповідь угорського експерта, присвячену угорському досвіду міжсекторального партнерства органів влади та міжнародних організацій в сфері транскордонного співробітництва, виступ українського експерта про інструмент Східного партнерства, зокрема програму EaPTC (Територіальне співробітництво країн Східного партнерства). Також присутні обговорили наявні проблеми та перспективи подальшого співробітництва.

Цикл семінарів організований в рамках проекту «Міжсекторальне партнерство у розвитку прикордонних територій: досвід країн Вишеградської четвірки для України та Білорусі», що реалізується Центром транскордонного співробітництва (Україна) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду у партнерстві з Гомельським регіональним агентством економічного розвитку (Білорусь), Інститутом стабільності та розвитку (Чехія), Центром європейського співробітництва (Польща), Карпатським Фондом (Словаччина)