Україна не вводитиме спецмито на товари з Білорусі
Дата: 14.01.2016

95201Мінськ і Київ вирішили відмовитися від двосторонніх торговельних обмежень. Питання про скасування торгового мита було врегульовано в ході засідання білорусько-української робочої групи з питань взаємної торгівлі.

 Київ відмовився від наміру ввести з 20 січня 2016 роки спеціальне мито у розмірі 39,2 відсотка на ряд експортованих в Україну білоруських товарів. Про це 13 січня повідомила прес-служба посольства України в Білорусі. 

За словами торгового представника дипломатичного відомства України в Мінську, після двосторонніх консультацій учасники робочої групи домовилися про те, що Україна не буде вводити спецмито відносно білоруських товарів. У свою чергу Білорусь також відмовиться від торговельних обмежень щодо української продукції, викликаних тим, що з січня 2016 Україна увійшла в зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом.

 Рішення про це було прийнято за підсумками другого засідання білорусько-української робочої групи високого рівня з питань взаємної торгівлі, що пройшло у Мінську 28 грудня 2015. Білоруську сторону на переговорах очолював перший заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Міхневич, українську - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

Джерело