Україна відкрила для Канади ринок м'яса
Дата: 13.01.2016

56096_01Україна дозволила імпорт яловичини і свинини з Канади без додаткової сертифікації у зв'язку з підготовкою до введення зони вільної торгівлі, повідомляє прес-служба Міністерства сільського господарства Канади.

"Україна дозволила експорт свинини і яловичини з будь-якого канадського федерально зареєстрованого підприємства, що відповідає критеріям сертифікації", - сказали в міністерстві.

Наголошується, що Українська сторона ухвалила таке рішення після успішної інспекційної поїздки в Канаду у вересні 2015 року.

У міністерстві уточнили, що доступ на український ринок може приносити канадським виробникам яловичини і свинини до $50 млн щорічно.  

Канада прагне до зміцнення торговельних зв'язків з Україною та забезпечення поліпшеного доступу до ринків для канадських експортерів. Для цього, у липні 2015 року, Канада і Україна успішно завершила переговори з метою підписання договору про створення зони вільної торгівлі між країнами (CUFTA). Зараз проводиться правова експертиза тексту угоди, після підписання якого можна буде почати офіційний процес імплементації угоди в обох країнах, що дозволить збільшити товарообіг на 19%.

Канада експортувала в Україну в 2014 році товарів сільського господарства і продовольства, і морепродуктів на суму $35,7 млн. У 2014 році Україна імпортувала на світовий ринок яловичини на $17,1 млн, а свинини - на $193,6. Загальний обсяг торгівлі товарами між Канадою та Україною з 2012 до 2014 року в середньому склав $293,3 млн і, як очікується, збільшиться на 19% в результаті здійснення CUFTA.

Джерело