Білорусь не буде виходити з ЗВТ з Україною
Дата: 31.12.2015

ukraina_i_belarusУкраїнська та білоруська сторони на другому засіданні спільної робочої групи високого рівня погодили алгоритм подальших дій по зняттю обмежувальних заходів у взаємній торгівлі.

У ході наради сторони погодили алгоритм подальших спільних дій по зняттю обмежувальних заходів у взаємній торгівлі, включаючи рішення української сторони про введення з 20 січня 2016 спеціального мита в розмірі 39,2% на ряд експортованих в Україну білоруських товарів.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська поінформувала білоруську сторону про те, що 26 грудня 2015 Президентом України підписано Закон «Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності», яким з 1 січня 2016 р скасовується додатковий імпортний збір, що застосовувався в тому числі у відношенні білоруської продукції.

Скасування додаткового імпортного збору дозволить зняти діючі тарифні бар'єри щодо доступу білоруської продукції на український ринок і створить передумови для збільшення обсягів експорту вітчизняних товарів в Україну.

Джерело