Очільники місцевих громад відвідали Німеччину
Дата: 23.12.2015

22 грудня у прес-клубі «Ділове слово» говорили про візит делегації з Чернігівщини до міста Дінкельсбюля. Поїздка до Німеччини – частина проекту «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських та селищних громадах Чернігівської області», що здійснювався за підтримки фонду Ганса Зайделя.

2015_12_22_dil_slovo_vizit_do_nimecchini_6Своїми враженнями від побаченого ділилися директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, Горбівський сільський голова Куликівського району Оксана Трикашна, Тихоновицький сільський голова Щорського району Анатолій Бондаренко, Замглайський селищний голова Ріпкинського району Олександр Красківський.

З їх слів, поїздка виявилася надзвичайно вдалою і корисною. Представники місцевого самоврядування на власні очі побачили, як організована діяльність територіальних громад Німеччини. На практиці вони ознайомилися з формами і методами залучення громадян до справ своєї громади. Особливо їх цікавило те, що можна застосувати вдома, у власних громадах.

Всі виступаючі висловили переконання: німцям притаманна мотивація – а хто, як не я? Такий власний стимул має підштовхувати і нас, українців, на розвиток своїх територіальних громад. А ще має бути прагнення до сталого розвитку громад, на перспективу. Коли нинішнє покоління вже зараз дбає про добробут наступних поколінь. Яскравий приклад цього наші земляки побачили під час поїздки до Німеччини.

Тож є сподівання, що результатом візиту до європейської країни стануть нові ініціативи громад Чернігівщини.

Джерело