Україна і Китай обговорили умови експорту м'ясної продукції
Дата: 22.12.2015

1418850150Україна і Китай готові розширити список найменувань товарів, зокрема, м'ясної продукції на експорт. Про це йшлося під час круглого столу між представниками КНР і міністерством аграрної політики та продовольства України.

У планах - відновити торговий шовковий шлях між країнами, розпочати співпрацю з поставки соєвого шроту та м'ясної продукції. «Китай - наш стратегічний партнер. Ми говоримо про перспективний напрям співпраці - експорті м'ясної продукції. Міністерство зараз активно шукає нові ринки збуту для наших виробників і розвитку вигідних взаємовідносин між країнами, а також нам важливо залучати китайські інвестиції в галузь тваринництва», - каже заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька.

За словами посла Китаю в Україні Чжан Сіюнь, зараз потрібно зробити акцент на здійсненні цих договорів.

За словами представників китайської делегації, Україна має великі перспективи в м'ясній галузі. За минулий рік споживання м'яса в КНР склало близько 7 млн т, з яких 470 тис. т імпортної продукції. Представники Китайської Республіки прогнозують, що через 5 років імпорт м'яса досягне 770 тис. т. На сьогодні Україна поки отримала дозвіл на поставку молока в КНР. Наступний крок - м'ясо.

Джерело