Нацбанк продовжив основні валютні обмеження на три місяці
Дата: 07.12.2015

23-958x638Національний банк продовжив основні валютні обмеження до 4 березня 2016 року. Про це йдеться в постанові правління НБУ №863, повідомляє прес-служба фінансового регулятора.

Зокрема збережені такі вимоги як обов'язковий продаж надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 75%, розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів до 90 днів, заборона дострокового погашення резидентами кредитів, позик в іноземній валюті за договорами з нерезидентами.

У той же час Національний банк пом'якшив деякі адміністративні обмеження.

Вимога обов'язкового продажу в розмірі 75% не поширюється на кредити, надані резиденту-позичальнику за участю іноземного експортно-кредитного агентства для виконання зобов'язань за імпортним контрактом перед нерезидентом. Це стосується тільки тих випадків, коли іноземний кредитор перераховує кошти за імпортним контрактом позичальника безпосередньо на рахунок нерезидента-експортера, без зарахування цих коштів на рахунок резидента-позичальника.

Також вимога обов'язкового продажу більше не стосується застави, який нерезидент надає для участі в конкурсних торгах при здійсненні державних закупівель. "Це повинно полегшити доступ нерезидентів до державних закупівель", - зазначають в НБУ.

Джерело