Узбекистан вводить попереднє інформування про товари і ТЗ, що переміщуються через кордон автотранспортом
Дата: 03.12.2015

flag_of_uzbekistanДержавний митний комітет Узбекистану повідомив про те, що відповідно до постанови уряду від 30.10.2015 р № 307 з 1.12.2015 р. запроваджується порядок попереднього електронного інформування органів державної митної служби країни про товари та транспортні засоби, які переміщуються через митний кордон Узбекистану автотранспортом.

Зацікавлені особи можуть відправляти відомості в автоматизовану систему попереднього електронного інформування органів державної митної служби Узбекистану допомогою Інтернет до переміщення або під час переміщення (в т.ч. на умовах транзиту) товарів і транспортних засобів через митний кордон Узбекистану автотранспортом.

Наявність попередньої електронної інформації враховується при ухваленні рішення про застосування форм митного контролю щодо переміщуваних (в т.ч. на умовах транзиту) товарів і транспортних засобів через кордон Узбекистану.

Відповідно до постанови № 307, за наявності попередньої електронної інформації та її відповідності відомостям, зазначеним у товаросупровідних документах, митний контроль та оформлення здійснюються протягом 1:00 з моменту надання товаросупровідних документів органам державної митної служби.

У разі неподання зацікавленими особами попередньої електронної інформації (або її невідповідності відомостям, зазначеним у товаросупровідних документах) органи держмитслужби самостійно здійснюють введення необхідних відомостей в автоматизовану інформаційну систему.

Джерело