Бізнес-тур білоруських ділових кіл до м.Чернігова (коротка)
Дата: 12.02.2010

    З метою подальшого розвитку міжрегіонального торговельно-економічного співробітництва 11 лютого 2010 року Чернігівська регіональна торгово-промислова палата за участю колег із Гомельського відділення БілТПП організувала зустріч ділових кіл Чернігівської та Гомельської областей.
       Відкриваючи офіційну частину заходу, який відбувся у приміщенні Експоцентру ЧРТПП, заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Юрій Сухомлин відзначив, що Республіка Білорусь, продовжує залишатися одним з найважливіших торговельних партнерів Чернігівщини. І це - попри загальні негаразди, викликані, з одного боку - негативними наслідками світової фінансово-економічної кризи, а з іншого - протекціоністською політикою Білорусі по відношенню до вітчизняних виробників, особливостями валютного регулювання в цій країні,
      Тому, закріплення існуючих та встановлення нових контактів з гомельськими партнерами залишається одним з пріоритетних завдань для Чернігівщини. 
       Представляючи гомельські підприємства, генеральний директор Гомельської торгово-промислової палати Василь Старовойтов висловив сподівання на збільшення взаємного товарообігу у 2-3 рази.
      Суб’єкти господарювання Білорусі були представлені виробниками молочної та м’ясної продукції, сучасного доїльного обладнання, сільгосптехніки, будівельних конструкцій та матеріалів, м’яких іграшок.
       Під час практичної частини зустрічі вони мали можливість провести переговори з українськими підприємцями та знайти нових партнерів для співробітництва.