Нові випуски Інформаційного бюлетеня
Дата: 12.11.2015

thumbnail-20130213072932nПредставляємо до Вашої уваги нові випуски Інформаційних бюлетенів «Відомості країн членів СОТ» № 69-70, які є регулярними інформаційними продуктами проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску №69:

1. США: розробка моделі оцінки ризиків щодо молочної продукції
На початку серпня 2015 року США оприлюднили нотифікацію про розробку моделі управління ризиками з метою обмеження кількості залишків лікарських засобів, які споживалися тваринами, у молоці та молочній продукції.

2. Росія: зміна санітарно-ветеринарних вимог щодо ембріонів свиней
На початку серпня 2015 року Росія проінформувала СОТ про очікуване внесення змін до загальних санітарно-ветеринарних вимог щодо ембріонів свиней, які ввозяться на митну територію Євразійського Економічного Союзу або транспортуються через територію її країн-членів. Термін ухвалення документу – січень 2016 року. Термін набуття його чинності – лютий 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 29 вересня 2015 року.

3. Фінляндія: внесення змін до закону про тютюнові вироби
В першій декаді вересня 2015 року Фінляндія оприлюднила повідомлення про розробку проекту пропозицій уряду щодо внесення змін до закону про тютюнові вироби та пов‘язаних з ним нормативно-правових актів. Ухвалення документу очікується у квітні 2016 року. Термін набуття його чинності – 20 травня 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 26 листопада 2016 року.

 

Короткий огляд випуску №70:

1. ЄС: зміна правил маркування енергоефективності продукції
На початку вересня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про розробку пропозиції стосовно внесення змін до регламенту Європейського Парламенту і Ради щодо правил маркування енергоефективності продукції та скасування Директиви 2010/30/ЄС. Ухвалення документу очікується у червні 2016 року. Термін набуття чинності – після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу, орієнтовно з січня 2017 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 1 грудня 2015 року.

2. Литва: ухвалення технічного регламенту щодо будівельної продукції
В першій декаді вересня 2015 року Литовська Республіка проінформувала СОТ про розробку проекту наказу Міністерства охорони навколишнього середовища Литовської Республіки про ухвалення технічного регламенту щодо будівельної продукції. Кінцевий термін подачі коментарів – 6 листопада 2015 року.

3. Росія: розробка правил регулювання обігу кормових добавок
У середині вересня 2015 року Російська Федерація оприлюднила повідомлення про розробку правил регулювання обігу кормових добавок на митній території Євразійського економічного союзу. Цей документ встановлює вимоги щодо техніки безпеки, системи забезпечення якості, перевірки підкарантинної продукції, процедур реєстрації, форм реєстраційних документів на території Євразійського економічного союзу. Термін ухвалення та набуття чинності документу буде визначено окремо. Кінцевий термін подачі коментарів – 13 листопада 2015 року.

Джерело