Німецько-український бізнес-форум
Дата: 26.10.2015

     23 жовтня у Берліні відбувся найбільший бізнес-форум в історії німецько-українських відносин.

Мета форуму - познайомити німецьких інвесторів з новим реформаторським урядом України та показати можливості співпраці з українським бізнесом після остаточного введення зони вільної торгівлі.

Бізнес-форум розпочався зі спільного пленарного засідання, на якому виступив Міністр Айварас Абромавичус. Багато говорили про позитивні ефекти проведених реформ, які деякі німецькі компанії вже відчувають на собі, а також нові можливості, що зараз з'являються в Україні. Ось вам декілька цитат з панельної дискусії:

“Ми вже 25 років працюємо на українському ринку та мали свої злети й падіння. За останні місяці ми побачили суттєві зміни, які дають нам нові надії та перспективу розвитку”, — повідомив Зіґфрід Руссвурм, член правління в Siemens AG.

“Ми віримо в український ринок, збираємося залишатися на ньому та будемо намагатися далі його розвивати”, - додав Марк Фрезе, головний фінансовий директор в Metro Group.

Багато учасників бізнес-форуму відзначило, що зараз в нашій країні з'являються можливості розширення вже наявних потужностей.

“Україна вирізняється хорошим співвідношенням витрат на заробітну платню до кваліфікації працівників, які можуть виробляти якісну продукцію. Україна значно випереджає інші східноєвропейські країни за цим показником”, - повідомив Андреас Бранд, член правління в LEONI AG.

Звичайно, нам ще є куди розвиватися, але вже зараз ми дуже пов'язані з європейським ринком. Наприклад, програмне забезпечення для інструментальної панелі звичайного німецького авто може бути розробленим українською ІТ-компанією. Ми також займаємося виробництвом компонентів для машин, які експортуються головним чином в Європу.

Додаткові матеріали

Презентація Наталії Микольської про український експорт

Найкращі цитати дня